Harmonie Martinus is een actieve, gezellige muziekvereniging met leden in de leeftijd van 7 tot 70 jaar. Naast het maken van muziek, staat gezelligheid bij Harmonie Martinus centraal.

Bij Martinus hebben wij veel plezier in het maken van muziek. Daarom organiseren wij veel diverse activiteiten, waarbij wij streven naar vernieuwing en originaliteit en verassing voor zowel de spelers als het publiek. Dit doen we onder andere met concerten, concoursen en grote evenementen.

Daarnaast is Harmonie Martinus een enthousiaste vertegenwoordiger van het dorpsgemeenschap in zowel Oud-Zevenaar als daarbuiten. Wij treden graag op tijdens dorpsfeesten, samen met onze zusterverenigingen, om zo de dorpse tradities zoals de kermis, het schuttersfeest, koningsdag en carnaval te behouden.

Harmonie Martinus is erg actief: Martinus heeft op dit moment wel drie spelende orkesten!
Het “groot orkest” bestaat uit 45 leden en speelt in de derde divisie. Het orkest staat onder leiding van dirigent Willeke de Laak.

Daarnaast hebben wij een actief opleidingsorkest, de Notenkrakers, waarbij jongeren worden aangespoord en ondersteund bij het volgen van muziekles. Dit orkest staat onder leiding van dirigent Lina Kuipers. De jeugd neemt een belangrijke plaats in bij Martinus, en wij zijn erg trots op hun!

Sinds 2019 hebben wij nog een jeugdorkest, voor de kleinste beginnende muzikantjes. Tutti colore is speciaal opgericht om kinderen kennis te laten maken met het spelen van een muziekinstrument, en staat ook onder leiding van Lina Kuipers. Uiteraard zijn nieuwe leden altijd welkom. Ben je geïnteresseerd  in het wel en wee van onze muziekvereniging, neem contact met ons op of kom gerust eens aan tijdens een van onze repetities.

Lid worden kan op elke leeftijd en met óf zonder muzikale ervaring.