Wie zijn wij

Harmonie Martinus is een actieve muziekvereniging met 100 leden in de leeftijd van 7 tot 70 jaar. Samen met andere verenigingen vormt Martinus het muzikale hart van Oud-Zevenaar en omgeving.

Martinus heeft als doel plezier en passie voor muziek. Daarom organiseren wij activiteiten met een brede programmering en zoeken we naar vernieuwing en originele en onverwachte uitdagingen voor onze muzikanten en toehoorders. Dit doen we onder andere met concerten, concoursen en grote evenementen.

Harmonie Martinus vertegenwoordigt graag, herkenbaar, enthousiast en muzikaal de dorpsgemeenschap tijdens optredens in zowel Oud-Zevenaar als daarbuiten. Samen met onze zusterverenigingen zetten we ons in voor het behoud van dorpse tradities zoals de kermis, het schuttersfeest, koningsdag en carnaval.

Martinus heeft op dit moment wel drie orkesten!
Het “groot orkest” bestaat uit 45 leden en speelt in de derde divisie. Het orkest staat onder leiding van dirigent Willeke de Laak.

De jeugd neemt een belangrijke plaats in bij Martinus. We ondersteunen hen bij het volgen van een instrumentgerichte opleiding en hebben een actief opleidingsorkest, de Notenkrakers. Dit orkest staat onder leiding van dirigent Lina Kuipers.

Sinds 2019 hebben wij nog een jeugdorkest, voor de beginnende muzikantjes. Tutti colore is speciaal opgericht om kinderen kennis te laten maken met het spelen van een muziekinstrument, en staat ook onder leiding van Lina Kuipers. Uiteraard zijn nieuwe leden altijd welkom. Ben je geïnteresseerd  in het wel en wee van onze muziekvereniging, neem contact met ons op of kom gerust eens aan tijdens een van onze repetities. Lid worden kan op elke leeftijd en ook zonder muzikale ervaring.