Harmonie Martinus is een actieve, gezellige muziekvereniging met leden in de leeftijd van 7 tot 70 jaar. Naast het maken van muziek, staat gezelligheid bij Harmonie Martinus centraal.

Bij Martinus hebben wij veel plezier in het maken van muziek. Daarom organiseren wij diverse activiteiten, waarbij vernieuwing en originaliteit en verrassing voor zowel de spelers als het publiek centraal staat. Dit doen we onder andere met concerten, concoursen en grote evenementen.

Hoewel we tijdens eigen activiteiten graag innoveren, is Harmonie Martinus ook een enthousiaste vertegenwoordiger van dorpse tradities in zowel Oud-Zevenaar als daarbuiten. Wij treden graag op tijdens dorpsfeesten samen met andere dorpsverenigingen. Zo behouden wij de dorpse tradities zoals de kermis, het schuttersfeest, koningsdag en carnaval.

Harmonie Martinus is een actieve vereniging: Martinus heeft op dit moment wel drie spelende orkesten!
Het “groot orkest” bestaat uit 45 leden en speelt in de derde divisie. Het orkest staat onder leiding van dirigent Willeke de Laak.

Daarnaast hebben wij een actief opleidingsorkest: de Notenkrakers. Hier worden jongeren aangespoord en ondersteund bij het volgen van muziekles. Dit orkest staat onder leiding van dirigent Lina Kuipers. De jeugd neemt een belangrijke plaats in bij Martinus, en wij zijn erg trots op hen!

Sinds 2019 hebben wij nog een jeugdorkest erbij, voor de kleinste beginnende muzikantjes. Tutti colore is speciaal opgericht om kinderen kennis te laten maken met het spelen van een muziekinstrument. Dit orkest staat ook onder leiding van Lina Kuipers.

Nieuwe leden zijn altijd welkom, zowel voor het Groot Orkest als de jeugdorkesten. Ben je geïnteresseerd geworden in onze muziekvereniging? Neem contact met ons op voor meer informatie, of een vrijblijvend bezoek aan een van onze repetities.

Lid worden kan op elke leeftijd en met óf zonder muzikale ervaring.